Squirrel Logo

2006

Johan Vromans


Tijdens een vakantietje in Zuid Engeland kochten we dit vrij kitscherige, maar toch op een bepaalde manier aantrekkelijke beeldje.

Afbeelding

[Afbeelding]

Terug naar het overzicht.

Details

[Origineel]   De originele opname is een digitale foto, 2592x1944 pixels.

In de schoot van het beeldje ligt een glazen bol, en door het stromende water draait deze rond. Eronder zitten een paar gekleurde lampjes die voor lichteffecten in de bol zorgen.

[Origineel]   De uitlichting van het onderwerp was extreem moeilijk (had eigenlijk met een lichttent gemoeten). Daarom nog een andere opname, dit keer buiten gemaakt in het schaarse december-daglicht.

In deze opname is het beeldje mooier, maar vallen de lichteffecten in de bol weg.

De achtergrond is Joan's zwarte heksendoek.

Met de Gimp het formaat van de tweede opname aangepast aan 2:3 (o.m. verlengd aan de bovenkant). De threshold aangepast om alle donkere tinten zwart te krijgen. Lichte deel van de opname eruit gelicht en op zwarte achtergrond geplaatst.

De bol uit de eerste opname gesneden en over de bol geplakt. De bol voorzien van een ‘flare’ effect. (In tegenstelling tot wat velen dachten is dit dus geen wereldbol.)

Het jaartal toegevoegd in blauwgroene tint (uit de bol geplukt) en voorzien van rimpels.

Onze namen op papier gezet en ingescanned. Ingekleurd met dezelfde blauwgroene tint uit de bol en dit geheel onderaan de afbeelding gemonteerd.

Het eindresultaat vervolgens ge-upload naar de Albert Heijn fotoservice.

Terug naar het overzicht.© Copyright 2003-2018 Johan Vromans. All Rights Reserved.
kkaarten/2006/index.html last modified 15:52:59 18-Dec-2006